lördag 17 juni 2017

Ett tips till polisen

Peter Santesson skriver bra idag om Svenska Institutets blocklista. Där finns inte mycket att tillägga, även jag är förbryllad över att medierna har skrivit så lite om att en myndighet åsiktsregistrerat medborgare på ytterst lösa boliner. Häromåret när en annan myndighet registrerade familjemedlemmar till brottsbelastade romer, i syfte att komma åt klanbaserad brottslighet, blev det ett jävla liv.


Men är det inte väldigt fult att registrera kända brottslingars oskyldiga familjemedlemmar? Nej, jag tycker inte det. Mycket av vår nya brottslighet begås av klaner. Klaner som planerar brott tillsammans, klaner som skyddar andra klanmedlemmar, klaner som emellanåt pucklar på andra klaner. Skall man ha en chans att bekämpa detta måste man ha kännedom om vilka klanerna är, och vem som tillhör vilken klan. Vilket kräver att man för register. Det är inte lika lätt som en gång i USA, där det var uppenbart vilka respektive klaner busarna Marinetti, O'Rourke och Feng-Shui tillhörde.


Men även om det inte (enligt mig...) är fult att registrera oskyldiga, så är det olagligt. Och med tanke på hur snabbt regeringarna har agerat för att stävja IS-monsters sydliga värstingresor, ska vi kallt räkna med att det nog tar några decennier till innan politikerna utropar den magiska trollformeln "Vi har varit naiva" och genomför adekvat lagstiftning. Något måste göras dessförinnan.


Där ger mig Santesson en idé.




Det är dags för polisen att öppna ett twitterkonto, @SverigeSnuten (SS). Till detta konto kan sedan en blocklista fogas. På listan står en massa fejkkonton, skapade av polisen, som listar alla klaner och klanmedlemmar som polisen vill hålla koll på. Eftersom myndigheter och press verkar vara överens om att blocklistor är ofarliga är det bara att ge järnet.


Men om pressen får nys om att poliser sitter på tjänstedatorerna och lägger till folk i dessa register, då? Ingen fara. Polisen utser helt enkelt en privatperson till kurator var vecka, som via "anonyma" tips får reda på vilka som skall läggas till. För att nå samma ideologiska bredd som Sweden-kontot föreslår jag att kuratorskapet får alternera mellan redaktionerna på Nya Tider och Nordfront, med Chang Frick på Nyheter Idag insprängd emellanåt som borgerligt alibi.


Men - det här registret är ju publikt. Varnar vi inte bovarna då? Jovisst! Vilket har samma effekt som en blågul piketbil på torget, eller ett par patrullerande uniformsklädda biffar med kpist. Det sänder ett tydligt budskap: Farbror Blå ser dig. Och ställer du till med bråk, så kommer Farbror Blå på besök. Vi vet var du bor.


Eftersom blåljuspersonalens kommunikationssystem Rakel verkar vara en katastrof, kan @SverigeSnuten även användas för att få ut viktiga meddelanden till de av våra blå hjältar som kombinerar en kopp sumpig kokkaffe med en social uppdatering på något av landets internetfik. Hashtaggen #apajävel blir då en signal att raskt dra ner till "orten" med dragna batonger. Och så vidare.


Det här blir bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar